Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Наши хирурзи участваха в Световната конференция за рак на гърдата Д-р Ваня Митова е водещ автор на представената на форума научна разработка

Екип  на  Клиниката по хирургия към Университетска болница „Лозенец“ в състав: доц. д-р Радосвет Горнев, д-р Ваня Митова, д-р Мария-Десислава Плачкова и чуждестранният студент Параскевас Пакатаридис взе участие в Световната конференция за рак на гърдата  18th St. Gallen International Breast Cancer Conference 2023“.

Престижният форум се проведе във Виена от 15 до 18 март т.г. и в него взеха участие над 3000 лекари – хирурзи, онколози, лъчетерапевти, медицински генетици, специалисти по образна диагностика и нуклеарна медицина. Симпозиумът е едно от най-значимите онкологични събития в света, ползва се с голям авторитет и приключва с т. нар. консенсус за поведение. Тази година акцентът бе поставен върху първичното лечение при пациенти с ранен рак на гърдата.

Д-р Ваня Митова,  началник на отделението по обща хирургия в болница „Лозенец“ е водещ автор на научната разработка, с която се представи колективът на лечебното заведение. Проучването е едно от общо 300 одобрени и представени на конференцията доклади.Следването на новостите и непрекъснатото професионално и научно развитие са сред приоритетите на лекарите в УМБАЛ „Лозенец“.