Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев връчи Годишните награди на изявените медици в УМБАЛ „Лозенец“

Официалната церемония по връчване на отличията на постигналите високи резултати в професионалната дейност за календарната година се състоя на 13.12.2022 г. в зимната градина на лечебното заведение. Официален гост на събитието бе министър Меджидиев, присъстваха и представители на медиите, с които бе установено  трайно и успешно сътрудничество през годината.

Проявата започна с изпълнението на коледни песни, подарък от студио „Мирикъл“ с ръководител Нели Стойчева. Ангелогласните Катрин, Моника, Йоанна-Лора, Петя и Тодор бяха  аплодирани от присъстващите служители – лекари, медицински сестри, санитари и  представители на администрацията.

Директорът на болницата д-р Христо Стоянов благодари  на целия екип за усилията, за личния принос на всеки служител, работил всеотдайно за издигане авторитета на лечебното заведение. „В края на една трудна година, изпълнена с множество предизвикателства, с гордост можем да отбележим, че всички ние сме направили всичко по силите си в името на благородната кауза“, заяви той.

В своето експозе министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев заяви, че оценява високо усилията на екипа на УМБАЛ „Лозенец“ за организацията на първото в историята  й събитие за награждаване на най-изявените медици, проявили изключителен професионализъм през годината. „Убеден съм, че толкова всеотдайни сте и всички, които работите в УМБАЛ „Лозенец“, допълни той, увери присъстващите, че за отдадеността на мисията за опазване здравето на българските граждани   Министерството на здравеопазването е техен партньор. „Подкрепяме ви и знаем, че ще продължите да усъвършенствате своята работа и да развивате лечебното заведение в отговор на високите съвременни стандарти за качество и ефективност на медицинските услуги.“, завърши д-р Меджидиев  

Министър Меджидиев връчи грамоти и плакети на най-изявените медици, проявили изключителен професионализъм през годината.

Лекар на годината на болница „Лозенец“ стана д-р Ембие Азис от Клиниката по кардиология, а медицинска сестра на годината – Фатиме Шайгова от Операционен блок.

Доц. д-р Йорданка Узунова е лекар на годината на Медицински център „Лозенец“, а медицинска сестра на годината – Невена Тотева от Кабинета по урология.

Останалите наградени са:

Д-р Джем Фърънджъ  от Клиниката по кардиология – специализант на годината;

Никола Стоичков – Отделение по физикална и рехабилитационна медицина – рехабилитатор на годината;

Живка Иванова – Операционен блок – санитар на годината;

Присъдена бе и една специална награда – Изборът на пациента, учредена на базата на официалната статистика от уеб сайта за посещение на страницата на съответния лекар. Наградата спечели д-р Герасим Темелков от Отделението по гастроентерология с 1447 посещения в сайта. Призът бе връчен от нашия специален гост известната актриса, режисьор и продуцент Искра Радева.

Живка Лазарова от Отделението по интензивно лечение стана реанимационна сестра на годината, а акушерка на годината е Тинка Томова, наградена за дългогодишен стаж в родилна зала.

Три са колективните награди:

Екип на годината е екипът на Клиниката по сърдечно-съдова хирургия; клиника на годината е  Клиниката по кардиология, а отделение на годината – Отделението по гастроентерология.

В края на церемонията директорът на лечебното заведение д-р Христо Стоянов награди и четирима служители от администрацията за постигнати високи резултати в професионалната дейност – Петя Димитрова, главен счетоводител на болницата, Ирена Махлелиева, Началник отдел „Управление на информацията, качеството, пациентопотока, учебната и научна дейност“, Илия Петров – администратор и Нели Иванова – експерт по връзки с обществеността.