Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Ден на отворените врати за бъдещи родители в Университетска болница „Лозенец“

Днес Клиниката по акушерство и гинекология и Отделението по неонатология в УМБАЛ „Лозенец“  отвориха врати за бъдещи родители.  Инициативата се радва на голям интерес и  се организира за втори път в рамките на календарната година.

Присъстващите  се запознаха с историята на болничното заведение и наблюдаваха с голям интерес видеоматериалите, заснети в АГ клиниката и Отделението по неонатология.

Доц. д-р Дорина Асенова и д-р Щерю Бояджиев представиха пред гостите ръководените от тях медицински екипи и влязоха в ролята на гидове в клиниката и отделението.

Присъстващите разгледаха предродилната и родилна зала за водене на нормални раждания,  операционните зали за Цезарово сечение, Отделението по неонатология, както и стаите за послеродов престой и  изписване. Това са част от местата, в които бъдещите родители  усетиха тръпката от най-емоционалния момент за всяко семейство – появата на новия живот. По време на посещението присъстващите се   потопиха в уютната атмосфера на нашата болница, запознаха се с висококвалифицираните ни специалисти, които отговориха компетентно на всички вълнуващи ги въпроси. Бъдещите майки получиха подаръци, осигурени с любезното съдействие на фармацевтичната фирма и Queisser Pharma.