Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Д-р Десимира Миронова, д.м.


Лекар-специалист

Отделение по гастроентерология

Специалност
Ендокринология и болести на обмяната на веществата


График прегледи

Понеделник - Петък:
10:30 - 13:00

Д-р Десимира Миронова завършва Медицинския университет-София през 2012 г. Специализира “Ендокринология и болести на обмяната“ във Военномедицинска академия.

В периода 2015 – 2018 г. работи като асистент-преподавател към Катедрата по фармакология на Медицински университет-София. По същото време разработва дисертационен труд в областта на ендокринологията и фармакологията.

От 2018 до 2022 г. е специалист в Отделението по ендокринология и болести на обмяната в Клиниката по вътрешни болести на УМБАЛ „Св. Анна“. В продължение на две години ръководи мултидисциплинарен екип, който е бил на първа линия в борбата с COVID 19.

Д-р Миронова участва в презентации в редица международни и национални научни форуми с насоченост към ендокринните заболявания. Има допълнителни квалификации след обучения в същата област в Залцбург-Австрия.Регистратура
Регистратура
0700 700 85

Телефон спешна помощ
Телефон спешна помощ
02 960 7540