Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Весела Павлова с благодарност към екипа на Клиниката по кардиология и 6-ти кабинет на Медицинския център

Благодарствено писмо от Весела Павлова е получено в болницата. В него пациентката изказва своята сърдечна благодарност към целия екип на Клиниката по кардиология, притежаващ „човещина, внимание и безкомпромисна компетентност“.

Г-жа Павлова благодари поименно на медицинския персонал, който се  отнесъл с истинска загриженост към нея – д-р Ива Гашарова-Петрова й вдъхнала „такова доверие и спокойствие по време на коронарографията, че вместо да изпитва страх пациентката се удивлявала на постиженията на науката“; д-р Гергана Лазарова пък реагирала незабавно и организирала приема й в клиниката, когато по време на сваляне на холтера в кабинета по кардиология на Медицинския център, г-жа Павлова се почувствала зле и получила аритмия. След бързата реакция на екипа, болната се почувствала значително по-добре, а д-р Ембие Азис лично проверила дали всичко е наред.

„Чудя се дали някога си почивате, д-р Азис“, задава въпроса пациентката.

В края на писмото тя изброява с благодарност имената на още лекари  – д-р Джем Фъръджъ , д-р Льоскова, д-р Валя Симеонова, както и на всички медицински сестри и санитари, които „въпреки огромната си натовареност, намират сили да бъдат мили, изключително внимателни, грижовни и много търпеливи“.

Аз съм обикновен учител по химия и вашият екип ми вдъхна надежда. Ще давам на учениците си вашия професионализъм и човещина за пример и вдъхновение, завършва писмото си г-жа Павлова.