Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

30-годишната русенка Божена избра да роди петото си дете в УМБАЛ „Лозенец“

Петото дете в семейството на Божена и Давид от Русе се роди по естествен път през нощта на 08 октомври 2022 г. в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница „Лозенец“. Малкият Борис дошъл на бял свят с дължина 55  см и тегло 3 850 г. Раждането, водено от началника на клиниката доц. д-р Дорина Асенова в екип с д-р  Деница Лещарска и началника на Отделението по неонатология д-р Щерю Бояджиев, протекло без усложнения.

Щастливите родители  споделиха, че са избрали болница „Лозенец“  заради професионализма на медицинския персонал и прекрасните условия, които предлага лечебното заведение.

Доц. д-р Дорина Асенова коментира, че в клиниката чувството за връзка между лекар, акушерка и родилка е много силно. Медицинският екип се опитва да създаде почти семейна среда, за да се чувства пациентката добре. „Когато работим като един отбор, няма никакви проблеми и резултатите са позитивни“, категорична е доц. Асенова.