Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Честит празник, български лекари!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е огромна чест и удоволствие да ви поздравя по повод нашия професионален празник – Деня на българския лекар – 19 октомври.

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, изцелител и небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари.

Да си съпричастен към страданието на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да спасяваш живот, не е просто избор на професия, а мисия за цял живот. Тя гради основите си на дълги години упорит труд, трупане на знания и практически  опит, безсънни нощи и себеотдаване. Много често това става за сметка на личния живот  и времето, прекарано със семейството. Но нищо не може да се сравни с благодарността в очите на пациента и близките му, когато сме успели да помогнем, с радостта и истинската  почит за стореното добро. Огромното удовлетворение от добре свършената работа е нашата най-голяма награда.

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Поздравявам ви за усилията и високия професионализъм, с който водите ежедневни битки за победата на здравето над болестта. Използвам случая да изразя пред вас високата си оценка за постигнатото от целия екип на УМБАЛ „ Лозенец“ през последната година. Искам да Ви благодаря, че смело приемате предизвикателствата и въпреки трудностите, продължавате да работите упорито и се борите за всеки пациент, отдавайки най-доброто от себе си. Желая ви крепко здраве, успехи и професионални достижения! Не спирайте да горите в професията и нека търпението, милосърдието и грижата към хората никога да не ни напускат!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Д-Р ХРИСТО СТОЯНОВ
ДИРЕКТОР НА УМБАЛ „ЛОЗЕНЕЦ“