Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

УМБАЛ „Лозенец“ и Ротари клуб София Триадица с традиционна превантивна кампания в детските градини.

До втори ноември офталмолозите ще извършат профилактика на очните заболявания на около 1000 деца в район Сердика

За трета поредна година стартира съвместната инициатива на Отделението по очни болести-Университетска болница „Лозенец“ и Ротари клуб София Триадица за превенция на амблиопия (мързеливо око) при децата в предучилищна възраст. В кампанията се включват и студенти, и преподаватели от специалността „Оптометрия“ към Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. В рамките на  инициативата съвместните екипи ще посетят девет детски градина в Район Сердика на Столична община и ще извършат превенция на очните заболявания на над 1000 деца.

Целият екип на Отделението по очни болести на лечебното заведение  в състав: д-р Славена Стойкова, началник на отделението, д-р Ирина Костова, д-р Екатерина Петрова и медицинските сестри Ели Тодорова и Наташа Георгиева се включва активно в профилактиката на зрението на малчуганите.