Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Седем бежанци от Украйна са прегледани в УМБАЛ „Лозенец“ на 3-ти и 4-ти март.

Претърпялата хирургическа интервенция 24-годишна украинка е в стабилно общо състояние.
 
Вчера в Спешното отделение на болница „Лозенец“ са потърсили лекарска помощ две млади украинки. По време на прегледите лекарите установили остра инфекция на горните дихателни пътища и на двете пациентки. След предписано медикаментозно лечение, те били освободени от болничното заведение.
 
Междувременно в Клиниката по педиатрия бил извършен преглед на две деца – момченце на 2 г. с фарингит и хрема, и на 4-годишно момиченце – с ангина.
 
Днес в Клиниката по акушерство и гинекология е консултирана бременна жена.
В момента медиците ни извършват преглед на още двама души, които се оплакват от симптоми, характерни за инфекции на горните дихателни пътища.
 
Постъпилата за лечение на 1 март 24-годишна украинка, е в стабилно общо състояние. Преди два дни тя претърпя хирургическа интервенция след влошаване на състоянието й вследствие на драматично бягство от болницата в Одеса.