Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Световен ден на медицинските сестри

Поздравителен адрес от д-р Христо Стоянов, директор на УМБАЛ „Лозенец“

Днес, 12-ти май, е Световният ден на медицинските сестри, който медицинската общност отбелязва за пореден път. По повод празника, топли думи и пожелания към всички медицински сестри, акушерки, лаборанти и рехабилитатори, част от екипа на Университетска болница „Лозенец“, отправи ръководството на болничното заведение.

В специален поздравителен адрес за празника д-р Христо Стоянов, директор на УМБАЛ „Лозенец“ написа:

„Уважаеми колеги,

Сърдечно ви поздравявам по случай 12 май – Световния ден на сестринството!

На този ден е родена първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл, считана за основоположник на съвременното сестринство. Нейни са силните думи, наподобяващи Хипократовата клетва:

„Тържествено обещавам пред Бога и в присъствието на това събрание да прекарам живота си в чистота и вярно да практикувам професията си. Ще се трудя честно да помагам на лекаря в работата му и ще отдам себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на моята грижа.“

Изказвам своята благодарност на всички вас – медицинските специалисти от нашата болница за неуморния труд и грижите, които полагате ежедневно за пациентите.

Благодаря ви, че сте рамо до рамо, заедно с  нас - лекарите в трудната битка за опазване на човешкия живот!

Бъдете все така съпричастни с болката на пациентите, бъдете удовлетворени  от професионалния си избор и бъдете както и досега отговорни и целеустремени!

От все сърце ви желая здраве, благополучие и успехи в трудната, отговорна и хуманна професия!

Честит празник!