Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Обръщение на директора на УМБАЛ „Лозенец“ по случай 7 април

Скъпи колеги,

Всяка година на 7 април отбелязваме Световния ден на здравето. Честването е по инициатива на Световната здравна организация, която е учредена на тази дата през 1948 година, годината съвпадаща с полагането на основите на нашата болница „Лозенец“.

По традиция мотото на Световния ден на здравето акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация (СЗО). Тази година то е: „Нашата планета, нашето здраве“ и СЗО ще фокусира вниманието си в световен мащаб върху спешните действия, необходими за поддържане здравето на хората и опазване чистотата на планетата.

У нас от 1964 година отбелязваме празника и като Ден на здравния работник. На този ден празнуваме всички ние, които сме свързали живота си с най-хуманната професия – лекари, зъболекари, медицински сестри, фармацевти и всички работещи в сферата на здравеопазването.

През последните три години във време на пандемия, се налагаше да преодолеем много трудности и изпитания. Всички погледи бяха обърнати към нас с надежда за помощ. В тази ситуация измервахме радостта с броя на спасените и излекувани пациенти, за които водихме тежка битка за живот.

В този празничен ден нека всеки от нас почувства удовлетворение от избора си да тръгне по този труден и високоотговорен професионален път!

Скъпи колеги,

Благодаря ви за професионализма, отдадеността и мотивацията, с които се борите за всеки един пациент! На вас и вашите семейства желая от сърце крепко здраве, благоденствие, радост и хубави моменти!

Да ни е честит професионалният празник!

 

Д-р Христо Стоянов

Директор на УМБАЛ „Лозенец“