Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Медици от УМБАЛ „Лозенец“ се включват в обучението за справяне с агресивни пациенти.

Двудневният семинар, който се провежда на 5 и 6 ноември т.г., е част от   Националната кампания на Българския лекарски съюз „Пребори гнева“.

По време на тренингите, които  включват практически и теоретични модули, участниците ще повишат уменията си за справяне с актовете на агресия, ще повишат психологическите си умения за справяне в критични ситуации и ще усъвършенстват уменията си за разрешаване на конфликти.

Модератори на семинарните занятия са психолози от секторите „Психологична оценка и превенция“ и „Психологично консултиране, психотерапия и кризисни интервенции“-Военномедицианска академия

На старта на тренинга  в Университетска болница „Лозенец“ ще присъстват и представители на Българския лекарски съюз,

 "Живеем във времена, в които ще трябва да се адаптираме. Само до преди 20-тина години беше немислимо да се посегне на лекар или сестра, но за съжаление днес това се случва", заяви д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС, по време на първото обучение на медици от Самоков.

Преди месец от БЛС оповестиха тревожни социологически данни, според които повече от половината от лекарите у нас са станали жертва на агресия, като всеки втори медик е бил жертва на вербална агресия по време на работа. За сравнение, всички останали професии са се сблъсквали с насилието в много по-малки мащаби - 17%.