Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

24 часа: Майка с пето дете: В болница "Лозенец" родих най-лесно

С пето дете, четвърто момче, се сдоби семейството на Божена и Давид Александрови, които организират „Месец на семейството“. Малкият Борис проплака на 8 октомври в болница „Лозенец“.

Той е първото дете на двойката, което се ражда в УМБАЛ „Лозенец“. Преди това Божена е била два пъти в клиника в Русе, а след това в болница в София. „Определено разликата е огромна. Особено в грижата след раждането“, казва младата жена, завършила оперно пеене.

Тя и Давид се спрели на шефката на акушер-гинекологичната клиника в „Лозенец“ доц. Д-р Дорина Асенова в екип с д-р Лещарска. Раждането протекло лесно и бързо. „Беше най-лесното от всичките“, казва Божена.

„Беше действително удоволствие. Винаги е гордост, когато ти се падне такава двойка млади, смели, умни българи, които са решили да борят демографската криза“, коментира доц. д-р Асенова.

А веднага след раждането 2-годишният Павел вече нямал търпение да започне да се грижи за братчето си. „:Постоянно иска да го гушка“, казва Давид. Другите деца на семейството - Александър на 7, Любов на 5, и Давид на 4, също искат да помагат с бебето.

„Вече с нетърпение го очакват да го видят, да се грижат, да помагат. Много обичат своите братя и сестра. Това и нас ни ощастливява и ни окрилява и се чувстваме сплотени“, заяви Божена.

А Давид с усмивка казва за разликата между син и дъщеря. „Момчето си е момче, момичето си е момиче“, смее се бащата. И двамата обаче обясняват, че децата си играят по между си и не ги затруднява отглеждането им. „А понякога се нареждат в редица и всеки си казва какво иска. Друг път просто си говорят един през друг“, обяснява Божена как се справя, когато няколко деца я търсят едновременно.

„Много хора си казват, че може би е много трудно, дори невъзможно. Виждаме, че това е голяма радост за нашия дом, за тях. Живеят много забавно, с много игри. Така, че за нас семейството е, когато има много деца, стига да има тази възможност“, казва Александров.

Той развива малък бизнес с електронна търговия, в който и Божена помага. Двамата живеят в къща в Русе.

Вестник 24 часа
11.10.2022