Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Директорът на болница „Лозенец”: Трябва да се разбере, че тази структура е отворена за всеки

Д-р Христо Стоянов даде първо телевизионно интервю в „Събуди се”

Новият директор на болница „Лозенец” д-р Христо Стоянов е заварил лечебното заведение в стабилно финансово състояние. Големият проблем бил кадровият заради напускащи медици. Тогава си тръгнали няколко водещи специалисти. Това коментира той в първото си телевизионно интервю за „Събуди се”.

Д-р Стоянов зае директорския пост след скандал с незаконни трансплантации, в който беше замесена болницата и отстраняването на предшественика му Любомир Спасов. „Разследването по случая тече. Надявам се в кратки срокове компетентните органи да излязат с мнение по въпроса”, каза той.

 

В момента болница „Лозенец” работи активно и няма свободни легла, обобщи директорът ѝ. „Както 95-96% от лечебните заведения в страната, имаме известни просрочия, които се обслужват редовно. Общо задълженията на болницата са около 5 млн. лева”, поясни д-р Стоянов. Когато поел поста дълговете били в същия порядък.

Директорът подчерта, че „Лозенец” е отворено лечебно заведение и всеки, който иска, може да се лекува там. „Крайно време е да се разбере, че тази структура е отворена. Използваме всякакви възможности, за да популяризираме дейността си и нашите специалисти, които не са добре известни в обществото”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.