Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Болница „Лозенец“ открива Метаболитен център

На 26 май 2023 г. от 09.00 ч. в аулата на Университетска болница „Лозенец“ ще се проведе инициативата Клинични дни „Лозенец“ на тема „Метаболизъм и метаболитни заболявания“. В рамките на събитието ще бъде открит Метаболитен център „Лозенец“ и ще бъдат представени презентации от водещи специалисти – ендокринолози, гастроентеролози, диетолози, психолози, рехабилитатори, свързани със затлъстяването, хранителните нарушения и придружаващите ги усложнения.

Модератори ще бъдат д-р Десимира Миронова, ендокринолог, и д-р Герасим Темелков, гастроентеролог. На форума ще бъде изнесена и презентация от проф. Иван Мазнев – гост-лектор от НСА „Васил Левски“. Присъстващите ще чуят и личната история на Николай Гелишев – пациент със захарен диабет тип І, постигнал завидни успехи в спорта на фона на добър контрол на заболяването. На събитието са добре дошли лекари, студенти, пациенти, журналисти, всички, които се вълнуват от тази тематика.

В продължение на академичната част на форума от предходния ден, на 27 май 2023 г. от 09.00 ч., участниците в инициативата, всички желаещи, както и част от екипа на лечебното заведение (лекари, медицински сестри, рехабилитатори, администрация), пациенти, студенти от Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще се включат в традиционния съботен маратон на 5KM RUN в Южния парк. Този ден бягането ще е с кауза – физическата активност, като алтернатива на затлъстяването и нездравословния начин на живот. Съорганизатор на инициативата „Бягане с кауза“ е район Триадица.

Медиен партньор на проявата е Euronews Bulgaria – телевизията, с която
болницата си партнира успешно вече година.

Вестник Филтър
23.05.2023