Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Д-р Щерю Бояджиев


Началник отделение

Отделение по неонатология

Специалност
Неонатология
Педиатрия

Д-р Щерю Бояджиев завършва медицина и придобива специалност по неонатология в Медицински университет – Пловдив. Професионалния си път започва като лекар реаниматор в ЦСМП – Пловдив, след което работи като педиатър и неонатолог в МБАЛ Асеновград ЕООД до 2013 г. В периода 2008-2013 г. специализира неонатология в Клиниката по неонатология на Медицински университет – Пловдив. За кратко време в началото на 2013 г. е началник на Неонатологичното отделение на УМБАЛ „Дева Мария“ – Бургас.

Д-р Щерю Бояджиев специализира във водещи центрове по неонатология в Германия и Великобритания. Участва редовно в международни симпозиуми и конференции по неонатология.

От средата на 2013 г. е неонатолог в Chelsea & Westminster Hospital NHS FT, Лондон, Великобритания, а в периода 2014-2017 г. работи в Неонатологичното отделение на Cambridge University Hospitals NHS FT – Addenbrookes Hospital/Rosie Maternity Hospital, Кеймбридж, Великобритания, където освен че е неонатолог, осъществява спешен неонатологичен транспорт и консултации за района на Източна Англия /Acute Neonatal Transfer Service – East of England NHS, Cambridge, UK/.

Сертифициран е да провежда Bayley Scales of Infant and Toddler Development, Third Edition, който оценява нервно-психичното развитие на кърмачета и малки деца на възраст от 1 до 42 месеца.

От септември 2017 г. е началник на отделението по неонатология на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД.

Владее английски, гръцки и руски език.

Член е на БЛС и на Асоциацията по неонатология в България, както и на GMC и Royal College of Paediatrics and Child Health – Великобритания.Регистратура
Регистратура
0700 700 85

Телефон спешна помощ
Телефон спешна помощ
02 960 7540