Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Д-р Валя Симеонова


Лекар-специалистСпециалност
Нервни болести


График прегледи

Понеделник - Петък:
08:00 - 13:30
НЗОК - Понеделник,Вторник и Четвъртък:
08:00 -10:30
Сряда -12:00 -13:30

Д-р Валя Симеонова е специалист по рефлексотерапия и невролог в Медицински център „Лозенец“ с дългогодишен медицински опит в диагностиката и лечението на заболявания на централната, периферната и вегетативната нервна система. Като рефлексотерапевт прилага методичните техники: иглотерапия (акупунктура), електроакупунктура, моксотерапия, скалптерапия, криотерапия, акупресура.

Завършва Медицински университет София през 1987 г. придобива специалността „Нервни болести“ през 1992 г.

От 1987 г. до 1989 г. д-р Симеонова e лекар-ординатор по вътрешни болести, а впоследствие - ординатор по нервни болести в ОМБ Враца. След спечелен конкурс за научен сътрудник, в продължение на осем години работи като асистент и старши асистент в МБАЛНП "Свети Наум"-София. От 1997 г. до 1999 г. е доверен лекар в Министерски съвет и Народно събрания.  Д-р Симеонова се присъединява към екипа на Университетска болница Лозенец през 1999 година, където работи като невролог. В момента завежда Кабинета по рефлексотерапия към Медицински център „Лозенец“(ДКЦ), където успешно прилага методите на рефлексотерапията за диагностика и лечение на широк кръг заболявания.

Д-р Симеонова има завършени редица квалификационни курсове (Диагностика и лечение на когнитивни нарушения при неврологични заболявания; Актуални проблеми на мозъчно-съдовата болест, Невропатична болка – диагностика и съвременни методи на лечение, Заболявания на автономната нервна система)  и участва в множество национални и международни форуми по неврология и акупунктура.

Член е на Българския лекарски съюз, на Българското дружество по неврология и акупунктура, и Научната група по рефлексотерапия към МБАЛНП "Свети Наум".

Работи по НЗОК и ДЗОФ

Работи съвместно с индийския рефлексотерапевт д-р Сунил Кумар от Отворения международен университет за алтернативни медицински науки, Медицински факултет към Института за алтернативна медицина, Делхи, Индия.

Д-р Симеонова участва в разработването на българския апарат за диагностика „ПЛАМ“ по методите на Вол и Накатани.Регистратура
Регистратура
0700 700 85

Телефон спешна помощ
Телефон спешна помощ
02 960 7540