Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Д-р Ваня Митова


Лекар-специалист

Клиника по обща хирургия

Специалност
Хирургия


График прегледи

Понеделник и Сряда:
16:00 - 18:30

Д-р Ваня Митова завършва Медицина през 2013 г. в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с отличен успех. През 2019 г. придобива специалност  по „Хирургия“ . От 2015 г. до момента е асистент по Хирургия към Медицинския факултет в СУ и обучава студенти от специалностите "Медицина" и „Медицина на английски език“. През 2019 г. завършва и втората си магистратура по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“.

Д-р Митова печели I-во място в конкурса на Български лекарски съюз „Млад медик 2017“ в категория „Лекар-специализант“, а преди това в 3 последователни години отново след спечелен конкурс, е и стипендиант на БЛС. От 2019 г. е в Лигата на „Лекарите, на които вярваме“.

През 2022 г. д-р Митова е един от учредителите на Съвместната онкологична национална мрежа (СОНМ).

Д-р Ваня Митова има редица преминали квалификационни курсове по хирургия и онкопластична хирургия на гърда, коремна и лапароскопска хирургия, лечение на хронични рани, ехомамография и ехография на коремни органи. Част от тези курсове са в чужбина – Франция, Унгария, Германия и Полша. Специализирала допълнително образна диагностика и хирургично лечение на рак на гърдата в УСБАЛ по Онкология с ръководител проф. Иван Гаврилов.

Професионалните и научни интереси на д-р Митова са  в областта на диагностиката и хирургичното лечение при злокачествени и доброкачествени заболявания на млечната жлеза, както и в областта на общата и коремна хирургия.

Има над 50 научни публикации, част от които във водещи международни издания.

Член е на Българското хирургическо дружество, Съвместната онкологична национална мрежа, Европейското дружество на специалистите по рака на гърдата (EUSOMA) и Европейската асоциация по ендоскопска хирургия (EAES).Регистратура
Регистратура
0700 700 85

Телефон спешна помощ
Телефон спешна помощ
02 960 7540