Клиника по обща хирургия

Клиниката по обща хирургия на УБ „Лозенец“ има 3 отделения:

  • Отделение по хирургия
  • Отделение по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия
  • Отделение по съдова хирургия

В клиниката се извършва широк спектър от оперативни интервенции. Работата на специалистите от екипа на клиниката е насочена към модерните и щадящи оперативни техники, предполагащи максимално бързо възстановяване на пациента и връщането му към нормален начин на живот. Тук се извършва рутинно прилагане на перкутанна и интраоперативна радиофреквентна термоаблация за лечение на вторични злокачествени новообразувания на черния дроб.

Клиниката по хирургия при УБ „Лозенец“ е единствената в България, извършваща чернодробни трансплантации от жив донор при деца с вродени аномалии, изискващи трансплантация от ранна кърмаческа и детска възраст, както и една от малкото, извършващи такива от трупен донор на възрастни пациенти с тежки чернодробни заболявания.

В клиниката се лекуват пациенти с направление по НЗОК по всички хирургични клинични пътеки, за които болницата има сключен договор.

Отделение по съдова хирургия

В Отделението по съдова хирургия се лекуват всички заболявания на кръвоносните съдове, най-често атеросклероза. Отделението е оборудвано със съвременна апаратура.

Тук се правят байпас операции, тромбектомии, стентиране на артериални съдове, балонна дилатация. В отделението е застъпена и венозната хирургия. Извършват се операции на разширени вени и вродени аномалии на кръвоносните съдове.

Научна дейност
1. Рисков профил на болни с колоректален карцином – ежегоден конкурс „Наука и младост“ 2013, Медицински университет – Пловдив.

2. Principles of low-rate complications in colorectal cancer patients with large bowel restrictions – International Congress of Medical Sciences – ICMS 2013

» Галерия

Новини

Отваряне на ценови предложения

На 04.06.2020г. в 11:00 часа в административната сграда на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД ще се проведе отваряне и разглеждане на ценовото предложение на допуснатите ...

» Още новини

Специалисти

Радосвет Горнев
Клиника по обща хирургия

» Виж всички специалисти

Често задавани въпроси

Галерия

» Всички галерии