Физикална и рехабилитационна медицина

Началник: доц. д-р Искра Такева - д.м.н.

Клиниката разполага с 18 специалисти в областта на рехабилитацията, като включва 2-ма лекари с придобита специалност по физикална и рехабилитационна медицина, 5 кинезитерапевти и 11 рехабилитатори.

В Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина се обслужват стационарни пациенти от всички клиники и отделения на болницата, като процедурите се провеждат ежедневно, без почивен ден.

Амбулаторните пациенти се лекуват в отделението шест дни в седмицата, като се прилагат всички средства на рехабилитацията:

  • Електро- и светлолечение (нискочестотни, средночестотни и високочестотни токове, ултравиолетови, инфрачервени и видими лъчи, магнитотерапия, лазертерапия);
  • Електродиагностика и електростимулации;
  • Термотерапия: парафанго, сауна, криотерапия;
  • Екстензионна терапия;
  • Водолечение;
  • Кинезитерапия. Отделението разполага с напълно оборудван салон по лечебна физкултура и специализирани кадри, прилагащи широк диапазон от средства на кинезитерапията – мануална диагностика и терапия, масажни техники, мекотъканни техники и мобилизация на периферни стави, специализирани методики.

В клиниката се работи според медицинския стандарт на специалността „Физикална и рехабилитационна медицина“, като се следи за спазване на всички права на пациентите, гарантиращи им добра лечебна ефективност.

Клиниката разполага с напълно оборудван салон по лечебна физкултура и специализирани кадри, прилагащи широк диапазон от средства на кинезитерапията – мануална диагностика и терапия, масажни техники, мекотъканни техники и мобилизация на периферни стави, специализирани методики.

Клиниката работи с НЗОК.

» Галерия

Новини

Отваряне на ценови предложения

На 19.06.2020г. в 10:00 часа в административната сграда на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД ще се проведе отваряне и разглеждане на ценовото предложение на допуснатите ...

» Още новини

Специалисти

Снежана Ранчова
Главна медицинска сестра

» Виж всички специалисти

Често задавани въпроси

Галерия

» Всички галерии