Клиника по ортопедия и травматология

Началник: доц. д-р Веселин Кожухаров

Клиниката по ортопедия и травматология е създадена, за да отговори на нуждите на пациентите на УБ „Лозенец“ от висококачествена помощ при проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат.

Тук се извършват около 4000 консултации годишно на хора с ортопедични заболявания и травми и се провежда оперативно и неоперативно лечение на широк спектър заболявания.

Уникален за страната е методът за реваскуларизация на бедрената глава при аваскуларна некроза. Извършва се ендопротезиране на ставите по най-високи стандарти и се прилагат модерни импланти и остеосинтезни средства. Лекуват се деформации и травми на крайниците, както и пациенти с туморни и възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат.

Пациентите получават комплексна грижа и намират решение на своя проблем с помощта на екип от ортопеди, анестезиолози, кинезитерапевти, психолози, медицински сестри и санитари. Лечението се провежда след предварително планиране с участието на пациента в спокойна среда и с помощта на модерна апаратура и инфраструктура. Много са пациентите, предпочели отново нашата клиника за друга операция или друг проблем.

» Галерия

Новини

Пациентът с първата белодробна трансплантация, извършена в България, бе изписан от УБ „Лозенец“

Пациентът с първата белодробна трансплантация, извършена в България, бе изписан от УБ „Лозенец“

Днес, 9 декември 2019 г., пациентът с първата белодробна трансплантация, извършена в България, бе изписан ...

» Още новини

Специалисти

Ася Станчева, дм
Клинична лаборатория

» Виж всички специалисти

Често задавани въпроси

Галерия

» Всички галерии