За отделението

Отделението по асистирана репродукция на МБАЛ „Лозенец“ е специализирано в извършване на дейности по асистирана репродукция в това число, но не само – IVF и ICSI оплождане, замразяване на сперматозиди, яйцеклтки и ембриони, експертиза на семенна течност, асистиран хачинг с лазер и др.

Отделението е оборудвано с най-съвременна техника – последно поколение ICSI микроскоп Nikon с микроманипулатор Integra, bench top инкубатори, Octax лазерна система за асистиран хечинг.

С цел достигане на максимална успеваемост в отделението се работи с консумативи (среди за култивиране, катетри за ембриотрансфер и т.н) само на водещите световни производители от Vitrolife, Origio, Cook, Wallace и др.

Отделението разполага с екип от доказани висококвалифицирани специалисти (ембриолози и акушер-гинеколози) с дългогодишен опит в страна и чужбина, отличаващи се с висока успеваемост в извършваните процедури. Ръководител на отделението е професор Хайнц Щромер – един от най-забележителните учени в сферата на асистираната репродукция, под ръководството на когото работят и други водещи европейски Ин витро центрове (например Kinderwunschzentum Goldenes Kreuz във Виена, Австрия).

Телефоните за контакти на отделението са: 0882 709948 (за записване на часове в работни дни от 9:00 до 16:00) и 0890 333 22 1 (Д-р Георги Станулов).

Отделението има подписан договор за финансиране с Център за асистирана репродукция.