Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Доц. д-р Дида Казакова, д.м.


Лекар-специалист

Отделение по очни болести

Специалност
Очни болести


График прегледи

По график:
08:00 - 13:00
13:00 - 18:00
НЗОК - Понеделник:

14:30 - 16:30
Вторник и Сряда:
08:00 - 12:00

специалист по офталмология с богат опит, натрупан в продължение на повече от 20 години, в диагностиката и лечението на широк спектър офталмологични заболявания, включващи всички области на специалността, със специален интерес към глаукомата, преден очен сегмент и пластична хирургия.

През 1979 г. завършва магистър по медицина във Висш медицински институт – София. В периода 2001-2003 г. става доктор по медицина в Университетската очна болница в Кьолн, Германия. През 2003 г. защитава дисертация на тема „Механизми на филтрация при непенетрираща глаукомна хирургия“. Специализирала е в Национален медико-изследователски център по очни болести „Хелмхолц“, Москва, има клинична следдипломна специализация по офталмология от Медицински факултет „Саклер“ в Университета на Тел Авив, както и следдипломна квалификация по диабетна ретинопатия и спешна медицина от Очна клиника „Мурфилдс“ в Лондон, от Университетска очна клиника „Жул Гонин“ в Лозана, от Университетската очна болница в Лайпциг, от Университетската очна болница в Базел и от Университетска болница „Шарите“ в Берлин.

Доц. Казакова е участвала в редица специализирани курсове по офталмология в страната и чужбина.

Проявява интереси в областта на лечението на глаукома (медикаментозно, хирургично, лазерно), оперативното третиране на преден очен сегмент, пластичната и реконструктивна хирургия на очни придатъци.

От 2013 г. е доцент по офталмология към МФ на СУ „Св. Климент Охридски“.

Автор е на учебни и образователни материали и на множество значими научни публикации по офталмология.Регистратура
Регистратура
0700 700 85

Телефон спешна помощ
Телефон спешна помощ
02 960 7540