Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Благодарствена грамота от председателя на Българската педиатрична асоциация за домакинството на Десетата експертна среща по ваксинопрофилактика

В Благодарствена грамота до ръководството на УМБАЛ „Лозенец“, председателят на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиенко изразява своята и на Управителния съвет на БПА благодарност за доброто партньорство и предоставянето на учебната база за провеждането на Десетата експертна среща по ваксинопрофилактика.
Срещата се проведе на 15 март 2024 г. , като лечебното заведение за трети пореден път е домакин на престижния форум, организиран от Българската педиатрична асоциация.

Тазгодишното издание бе под надслов „Имунизация и комуникация: ефективни стратегии“. По традиция в него взеха участие водещи експерти в областта на имунопрофилактиката, представители на Министерството на здравеопазването, на Комисията по здравеопазване към НС и на фирмите, вносители на ваксини в България.

Председател на организационния комитет на експертната среща и модератор на обобщаващата дискусия беше доц. д-р Йорданка Узунова, началник на Клиниката по педиатрия.
Благодарствената грамота завършва с признание за ангажираността на болницата по тази изключително важна тема, както и за приноса към научното обучение на медицинските специалисти в България.