Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Училище БЕБЕ на гости в Университетска болница „Лозенец“

Денят на отворените врати ще се проведе в събота, 18 ноември 2023 г.

Болница „Лозенец“ и Училище БЕБЕ подготвят съвместно събитие за бъдещи и настоящи родители. Идеята е да се обединят лекциите и практическите уроци на Училище БЕБЕ с Деня на отворените врати на Клиниката по акушерство и гинекология и Отделението по неонатология в лечебното заведение.

„Целта ни е да предложим на бъдещите родители още полезна информация, различни гледни точки на доказани специалисти, както и възможностите и предимствата мамите да проследят бременността си и заедно с таткото да посрещнат рожбата си в прекрасната среда и атмосфера на УМБАЛ „Лозенец“, коментира доц. д-р Дорина Асенова, началник на АГ клиниката.

По време на събитието бъдещите родители ще могат да посетят АГ клиниката и Отделението по неонатология, да разгледат обстановката и да се запознаят със специалистите.

Лично доц. Асенова и д-р Щерю Бояджиев, началник на Отделението по неонатология, ще представят екипите, които имат грижата да посрещат всяко ново бебе и да полагат грижи за него и майката до изписването. Те ще дадат и повече информация как всяка бъдеща майка може да проследи бременността си при АГ специалистите на здравното заведение.

Екипите на болница „Лозенец“ и Училище БЕБЕ са подготвили разнообразни лекции по теми, свързани с раждането, първите грижи за новороденото, хранене на кърмачето, грижата за кожата на бебето, психологическа помощ по време на бременността, както и workshop за къпане и хигиена.

Предвидена е и изложбена част, на която партньорите на събитието ще направят демонстрации на своите продукти и услуги, като ще зарадват посетителите и с различни подаръци и ценни съвети, свързани с посрещането и отглеждането на новия член на семейството.

Очакваме всички желаещи на 18 ноември, събота от 10:00 часа в УМБАЛ „Лозенец“, ул. Козяк 1.

Моля, направете регистрация за събитието тук: https://forms.gle/nM6jv3wJDiToELoF9