Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Програмата „Да остаряваме здрави“ започва в болница „Лозенец“

Според антиейджинг концепцията средната продължителност на живот се удължава и броят на хората над 65-годишна възраст нараства. Намаляването на нивата или загубата на важните за човешкия живот хормони като progesterone, DHEA, testosterone, еstrogene, cortisol и др. води до множество емоционални и физически промени.       

Болница „Лозенец“ създава Програмата „Да остаряваме здрави“ с цел оптимизиране процеса на остаряването чрез хормонално заместване, здравословно хранене, физическа активност и психологическа подкрепа. Предназначена е за жени в перименопаузална и паузална възраст, както и за мъже, които се нуждаят от хормонозаместваща терапия.

За целите на Програмата “Да остаряваме здрави“ са разработени два пакета – основен и разширен.  В основния пакет са включени консултации с ендокринолог, дерматолог, психолог и диетолог, а във втория освен консултациите при тези специалисти, са предвидени преглед при акушеро-гинеколог, изследване на костната плътност, ехомамография, както и изследвания на хормони.

Ръководител на работния екип по Програмата „Да остаряваме здрави“ е доц. д-р Малина Петкова. Тя е доказан специалист с над 20-годишен опит в областта на ендокринологията и болестите на обмяната, както и в антиейджинг медицината и хормоналното заместване с биоидентични хормони. Останалите лекари, които ще консултират включените в Програмата, са: дерматолог с опит в естетичната дерматология, психолог, а  при необходимост  акушер-гинеколог, рентгенолог, физиотерапевт и др. 

Програмата „Да остаряваме здрави“ стартира  на 29 март 2023 г. с еднократен безплатен скрининг за дами чрез попълване на въпросник и консултация от доц. д-р Малина Петкова и преглед при дерматолога д-р Веселина Бельова за определяне състоянието на кожата. Консултациите при двамата ни специалисти ще се провеждат  от 09.00 ч. до 16.00 ч. , в Медицинския център на ул.. „Козяк“ № 1,  ет. 0, кабинет № 3 и кабинет № 6 . 

Заявките за безплатния скрининг ще се осъществяват през контактната ни форма, както и на тел. 02 96 07 682.

Желаещите да закупят основния или разширен пакет по Програмата „Да остаряваме здрави“ могат да го направят на тел:0887 500 525 всеки работен ден от 08.00 до 16.30 ч.