Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Президентът: Обликът на всяко медицинско заведение се определя от професионализма и човечността на хората, които се грижат за пациентите

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова връчиха награди на медицински екипи от болница “Лозенец”


Университетска болница “Лозенец” от създаването си преди 75 години до днес промени функциите, състава, структурата си, но неизменен остава професионализмът на хората, които работят в нея. А той, наред с отзивчивостта, човечността и добронамереността към пациентите, определят облика на всяко лечебно заведение. Това заяви президентът Румен Радев на тържество, организирано от УМБАЛ “Лозенец”, на което болницата отличи лекари, медицински специалисти, екипи и служители, които през изминалата година са постигнали отлични резултати. Държавният глава, придружаван от съпругата си Десислава Радева, и вицепрезидентът Илияна Йотова бяха гости на събитието.

В приветствието си президентът Радев заяви, че истинската история на всяко лечебно заведение се изразява чрез спасените човешки съдби и излекувани пациенти. Държавният глава изрази признателност на лекарите, посветили живота си на трудната професия, изискваща безпределна вяра в доброто и в човека.

Президентът посочи, че УМБАЛ “Лозенец” задава високи стандарти и определя съвременния облик на модерното здравеопазване у нас. “Ръководният екип и лекарите успяха да направят така, че известната като “правителствена” болница се превърна в болница на хората, до която всеки българин има достъп и може да получи качествени медицински услуги”, заяви Румен Радев. Президентът изрази надежда от средата на януари следващата година болница “Лозенец” да бъде включена активно в дейността на спешната медицинска помощ по въздух и припомни, че проектът за HEMS беше иницииран от президентската институция и разработван от няколко служебни правителства. 

Президентът Радев връчи наградата “Екип на годината” на болницата. Признанието получи Клиниката по анестезия и интензивно лечение. Илияна Йотова връчи наградата “Приз за всеотдайност и постоянство”, която беше присъдена на Екипа на операционните сестри в УМБАЛ “Лозенец”. “Няма успешна операция, нито пък успешна кариера на хирург без добрите операционни сестри”, заяви вицепрезидентът при връчването на отличието. Тя изказа благодарност на всички, които организират всяка операция и със своята съобразителност, точност, хладнокръвие правят така, че работата на хирурга да бъде спокойна, а пациентът да оздравява бързо. Като жени знаем добре какво е да даряваш човешки живот, а медицинските сестри го правят по няколко пъти, заяви Илияна Йотова.