Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Повече от 80 души прегледаха безплатно лекари от болница „Лозенец“ в Луковит

Безплатните профилактични очни и урологични прегледи в гр. Лукови,т   организирани от болница „Лозенец“ и местната община по повод Световния ден на зрението и Световния месец за борба с рака на простатата през уикенда, преминаха при много голям интерес. Прегледани бяха пациенти, както от града, така и от други населени места като с. Петревене, Карлуково и Радомирци.

Началникът на Отделението по очни болести, доказаният специалист д-р Иво Инджов прегледа 44 души като на половината от тях констатира по-сериозна патология като катаракта, повишено вътреочно налягане, глаукома и макулна дегенерация.

Урологичните прегледи бяха извършени от висококвалифицираният специалист д-р Катина Стойчева, която е част от екипа на Клиниката по урология в лечебното заведение. Тя консултира близо 40  пациенти както за превенция на рак на простата, така и такива с различни оплаквания от урологичен произход. На част от тях бе изписано лечение и бяха дадени препоръки.