Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Медицински център „Лозенец“ с нов, иновативен апарат за подобряване на женското интимно здраве

Медицинският център „Лозенец“ предлага нова, иновативна, нехирургична процедура, която използва комбинирано приложение на кислород и хиалуронова киселина за третиране симптомите на дискомфорт при вагиналните промени при жените.

Апаратът Caress Flow предназначен за шест вида патологии:

вагинален вестибулит;
- вулвовагинална атрофия;
- рецидивираща кандидоза;
- уринарна инконтиненция (незадържане на урина);
- лихен;
- синдром на уретрално парене.

Повлияването на симптомите е клинично доказано.

Лечебен ефект от процедурата

Caress Flow е апарат от ново поколение, чийто лечебен ефект се дължи на кислородотерапия и терапия с хиалуронова киселина. Налице са множество чуждестранни проучвания, които доказват положителното, комбинирано действие на кислород и хиалуронова киселина. Кислородът подпомага микроциркулацията и неоангиогенезата в тъканите, стимулира тъканната регенерация, както и възобновяването на клетките. По този начин се подобрява трофиката и еластичността на вагиналната лигавица. Кислородът има бактерицидно действие, насочено към патогенната анаеробна флора, причиняваща инфекции. Хиалуроновата киселина подпомага действието на кислорода със своето силно хидратиращо действие.

Терапията е напълно безболезнена, ефективна, безопасна, без странични ефекти и не крие рискове за пациентката.

Продължителност на манипулацията

Сесията продължава около 15-20 минути, в зависимост от патологията, а резултатите се забелязват още след първите няколко терапии. Веднага след процедурата пациентката може да се върне към обичайния си ритъм на живот, защото не е необходим болничен престой за възстановяване.

Манипулацията е подходяща за всяка жена, диагностицирана с една от шестте патологии, както и ако е налице комбинация на повече от една. От терапията могат да се възползват както пациентки в менопауза, така и жени с вагинални проблеми след раждане и други.

За повече информация и за записване: 0700 700 85 или 02 9607 682