Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Лекари от болница „Лозенец“ – в Лигата „Лекарите, на които вярваме“

На 13-ата церемония, организирана от „24 часа“ в хотел “Хаят” в столицата, присъстваха над 400 от общо 700 членове на лигата, заслужили доверието на пациентите си.  Както всяка година в “Лекарите, на които вярваме” се включват единствено медици, номинирани от своите пациенти заради качеството на работата им. Сред тях са и лекарите от Университетска болница „Лозенец“:

Доц. Олег Чолаков, началник на Клиниката по обща хирургия

Д-р Борил Петров, началник на Клиниката по урология

Д-р Герасим Темелков, началник на Отделението по гастроентерология

Д-р Асен Тодоров, началник на Отделението по съдова хирургия

Д-р Иво Инджов, началник на Отделението по очни болести;

Д-р Ембие Азис, кардиолог в Клиниката по кардиология

Д-р Катина Стойчева, уролог в Клиниката по урология

Д-р Елена Вучкова, детски ендокринолог в Клиниката по педиатрия

Д-р Петър Илиев, кардиолог в Клиниката по кардиология

Д-р Альона Митова, акушер-гинеколог в Клиниката по акушерство и гинекология

Д-р Жулиен Димитров, началник на операционен блок в Клиниката по анестезия и интензивно лечение

Д-р Десимира Миронова, ендокринолог в Отделението по гастроентерология

Д-р Андрей Гончаров, педиатър в Клиниката по педиатрия

По време на събитието бяха представени резултатите от анкета сред най-добрите лекари у нас - моделът на българското здравеопазване трябва да се промени в полза на хората. Лекарите предлагат да се направят болнични клъстери на териториален принцип,  да има повече профилактика и превенция на тежките болести. Болничните клъстери, за които гласуват лекарите, са обединения на различен тип болници в определена територия, които трябва да осигурят пълния набор от здравни услуги за жителите ѝ. В тях обикновено влизат различен тип болници - областни, общински и частни.

Със своето присъствие на церемонията министър-председателят акад. Николай Денков и здравният министър проф. Христо Хинков показаха своето уважение и респект към българските медици и фармацевти.

Оптимизацията в болничната и извънболничната помощ и да задържим младите лекари е приоритетът на здравния министър Хинков.“Много съм щастлив, че виждам млади хора, на които пациентите вярват, се обърна той  към пълната зала.

В своето приветствие министър-председателят акад. Николай Денков посочи, че правителството вече работи по приоритетите за по-добро здравеопазване, посочени от медиците в лигата на “Лекарите, на които вярваме“

Специални гости на церемонията във вторник бяха проф. Костадин Ангелов - председател на комисията по здравеопазване в парламента, доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, д-р Николай Брънзалов - председател на лекарския съюз, Станимир Михайлов - управител на НЗОК, както и директорите на големите болници у нас.