Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Лекари от болница „Лозенец“ прегледаха безплатно 65 души на изнесените профилактични прегледи в гр. Костенец

При голям интерес преминаха безплатните медицински прегледи в Костенец, организирани от Университетска болница „Лозенец“ и община Костенец. Прегледите се проведоха в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитацияа

Топспециалистът д-р Асен Тодоров, началник на Отделението по съдова хирургия консултира 50 пациенти. Прегледът включваше снемане на анамнеза, локален статус на пациента и доплерова диагностика - оценка на каротидните артерии, аорто-илиачния и феморо-поплитеален сегмент. По-голямата част от пациентите бяха диагностицирани с хронична венозна недостатъчност и насочени  за оперативно лечение - лазерна аблация. Петима души с установена мултифокална атеросклероза - високостепенни каротидни стенози и стенози на артериите на долните крайници, бяха насочени за провеждане на образно изследване с контраст.

Доказаният специалист от Клиниката по акушерство и гинекология д-р Калоян Персенски  извърши преглед на  15 жени на възраст над 40 г.. По време на консултациите бе извършена профилактика на гинекологичните заболявания – ултразвук, цитонамазка и гинекологичен преглед. При пет от прегледаните бе установена гинекологична патология, налагаща оперативна намеса или допълнително диагностично уточняване.

Инициативата на болница „Лозенец“ за организиране и провеждане на изнесени безплатни профилактични прегледи в различни точки на страната продължава. През месец октомври началникът на Отделението по очни болести д-р Иво Инджов ще преглежда безплатно пациенти за катаракта и глаукома в Самоков и Етрополе, а екип в състав хирург и рентгенолог ще извършва профилактика на рак на гърдата в гр. Долна баня.  В следващите месеци лекари от лечебното заведение ще преглеждат безплатно пациенти  и в други населени места в Софийска област.