Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

За пореден път болница „Лозенец“ ще отвори врати за бъдещи и настоящи родители

Събитието е съвместна инициатива на лечебното заведение и Училище БЕБЕ

Ден на отворените врати ще се проведе в болница „Лозенец“ на 8 юни, събота, от 10.00 ч. в Аулата на болницата, ул. „Елиезер Папе“. Събитието е съвместна инициатива на болницата и Училище БЕБЕ .

„Целта ни е да предложим на бъдещите родители още полезна информация, различни гледни точки на доказани специалисти, както и възможностите и предимствата майките да проследят бременността си и заедно с таткото да посрещнат рожбата си в прекрасната среда и атмосфера на УМБАЛ „Лозенец“, сподели доц. д-р Дорина Асенова, началник на АГ клиниката.

По време на събитието бъдещите родители ще могат да посетят АГ клиниката и Отделението по неонатология, да разгледат обстановката и да се запознаят със специалистите.

Лично доц. д-р Асенова и д-р Щерю Бояджиев, началник на Отделението по неонатология, ще представят екипите, които имат грижата да посрещат всяко ново бебе и да полагат грижи за него и майката до изписването. Те ще дадат и повече информация как всяка бъдеща майка може да проследи бременността си при АГ специалистите на здравното заведение. Адвокат Калина Михайлова ще представи темата за  трудовите и осигурителните въпроси по време на бременност и майчинство.

Екипите на болница „Лозенец“ и Училище БЕБЕ са подготвили разнообразни лекции по теми, свързани с раждането, първите грижи за новороденото, хранене на кърмачето, грижата за кожата на бебето, психологическа помощ по време на бременността.

Предвидена е и изложбена част, на която партньорите на събитието ще направят демонстрации на своите продукти и услуги, като ще зарадват посетителите и с различни подаръци и ценни съвети, свързани с посрещането и отглеждането на новия член на семейството.