Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Д-р Драгомир Дарданов изнесе презентация на Международния конгрес на Европейското дружество по колопроктология във Вилнюс

Международният форум, който се проведе в края на м. септември във Вилнюс, Литва, събра над 1600 делегати от цял свят.. В рамките на тридневното събитие бяха представени съвременните тенденции в областта на заболяванията на дебелото и правото черво.
Доказаният хирург д-р Драгомир Дарданов, който е част от екипа на Клиниката по хирургия на болница „Лозенец“, е член на Научния комитет на Европейското дружество по колопроктология и председател на Българското дружество по колопроктология, бе поканен като лектор. Той изнесе пленарен доклад на тема : „Изкуственият интелект в хирургията на рака на ректума“ и представи идеен проект за международно научно проучване за лечението на перианалните фистули.
Само преди месец в София се проведе Първата национална конференция на Българското дружество по колопроктология с международно участие, посветена на заболяванията на ректума, аналния канал и ануса – мултидисциплинарни подходи.