Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Болница „Лозенец“ – домакин на обучителния семинар „Правни аспекти в медицината“

На 16 януари (вторник), от 14.00 ч., в зала 501 на Университетска болница „Лозенец“, ще се проведе обучителен семинар за лекари под наслов “Правни аспекти в медицината”. Събитието се организира от Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз и има практическа насоченост.

В четири модула водещите юристи Явор Нотев, Иван Сотиров, Владислава Галева и Свилена Димитрова ще представят пред медиците правните аспекти на тяхната професия като акцентират на темите за видовете отговорност при неблагоприятен изход от лечение, доказателствената сила на медицинската документация и насоки за попълването й, комуникацията между лекар и пациент и други актуални въпроси.

До момента семинарът е провеждан в няколко големи столични болници при много голям интерес от страна на медицинския персонал.

Програмата на семинара може да изтеглите тук