Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Болница „Лозенец“ с научен форум за Световния ден за борба с колоректалния карцином

На 29.03.24 г.(петък от 09.00 ч., в Аулата на Университетска болница „Лозенец“, ет. 4, ул. „Елиезер Папо“, ще се проведе традиционната инициатива  Клинични дни. Събитието е посветено на Световния ден за борба с рака на дебелото черво - 31 март и е на тема „Новости в диагностиката и лечението на колоректалния карцином“.

Симпозиумът, организиран  съвместно с Българското дружество по колопроктология, цели повишаване на квалификацията на практикуващите лекари от всички специалности, имащи досег с колоректалния карцином. Форумът ще бъде изключително полезен  за специализантите и студентите.

В научното събитие ще вземат участие доказани специалисти Центъра за превенция и лечение на рака на дебелото черво, от Клиниката по хирургия,  Отделението по образна диагностика и  психолози от Центъра за психологична помощ, които ще изнесат презентации, посветени на различни теми. Поканени са и гост-лектори от Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Специален гост на събитието ще бъде известният хирург д-р Ставрос Антониу (Stavros A. Antoniou, Papageorgion General Hospital, Aristotle University of Thesaloniki), член на Научния комитет на Европейското дружество по ендоскопска хирургия.

Съгласно утвърдената международна практика за отбелязване на Световния ден за борба с колоректалния карцином, бихме искали да призовем всички участници във форума да бъдат облечени в синьо.

Програмата за събитието можете да намерите ТУК.