Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на очни болести

На 09 и 10 юни 2023 г. в Отделението по очни болести на Университетска болница „Лозенец“ ще се проведат безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на катаракта, глаукома и заболявания на ретината при хора над 50 години. Ранното назначаване на правилното лечение дава много по-добър ефект, категорични са офталмолозите.

По време на консултацията е желателно пациентите да представят медицинска документация (ако има такава) от предишни очни прегледи. Напомняме, че преди прегледа зениците се разширяват с краткодействащи капки. Самият профилактичен преглед включва: измерване на зрителната острота (без рецепта за очила), измерване на вътреочното налягане и оглед на очните дъна.

Висококвалифицираните ни специалисти ще преглеждат желаещите на 09 юни, петък, от 09.00 до 18.00 ч. и на 10 юни, събота, от 09.00 до 15.00 ч.

Отделението по очни болести се намира на  етаж 2 в сградата на болница „Лозенец, ул. „Козяк“, № 1.  

Заявките за медицинските прегледи ще се осъществяват чрез контактната ни форма, както и на тел. 02 96 07 682.

 

Повече информация за глаукомата, макулната дегенерация и диабетната ретинопатия можете да прочетете ТУК