Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Безплатни очни прегледи в болница „Лозенец“ за превенция на макулната дегенерация

На 16.02. (петък, от 10.00 до 18.00 ч.) и 18.02. (неделя, от 09.00 до 15.00 ч.) в Медицински център „Лозенец“ (ДКЦ), ул. Козяк, № 1, в Отделението по очни болести, ще се проведат безплатни очни прегледи. Д-р Иво Инджов, началник на Отделението по очни болести и д-р Гергана Иванова ще преглеждат пациенти над 50-годишна възраст, с цел профилактика на макулната дегенерация.

Прегледът включва задължително разширяване на зениците с краткодействащи капки за очи.

Възрастта е водещ рисков фактор за това заболяване. Рискът от появата му се увеличава от 2 % за хората на възраст 50-59 години до 30 % за хората над 75 годишна възраст, коментира д-р Иво Инджов и допълва, че прогресиращото дегенеративно заболяване, което засяга макулата (частта от ретината, отговорна за централното зрение), ако не е лекувано, причинява тежка и необратима централна слепота.

Повече по темата може да научите тук

Заявките за медицинските прегледи ще се осъществяват чрез контактната ни форма както и на тел. 02 96 07 682.