Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Психологът Любомир Драганов презентира иновативно предложение за психологична работа в групи

По време на събитието – стартирането на изцяло нов модул за диагностицирани с рак на гърдата в първото българско безплатно мобилно приложение  с множество функции, Любомир Драганов – психолог в болница „Лозенец“, представи иновативно предложение за психологична работа в групи,разработено от екипа на Звеното за психологична помощ в Университетска болница „Лозенец“ - д-р Виолета Азис и Здравка Анина. То дава възможност на страдащите от рак на гърдата и на техните близки да участват във водени от специалист групи онлайн за взаимопомощ, директно в приложението. Това е ефективен начин на адресиране на преживяванията, свързани с получаването на диагноза и нейното лечение, коментира психологът и добави, че онлайн провеждането на груповите срещи позволява на всеки нуждаещ се да се включи, независимо от това къде се намира и дали е ограничен от някакви обстоятелства.

Психолозите, участващи в този модул, са част от мултидисциплинарния екип на Breasthelp, в който участват създателят на апликацията д-р Ваня Митова, лекари и психолози. Освен първата специализирана онлайн психологическа група за подкрепа на пациентите с рак на гърдата, в приложението е налице и първата специализирана онлайн Онкокомисия за това онкологично заболяване.

Безплатното приложение Breasthelp може да се инсталира през медицинската платформа Healee на всякакъв вид електронни устройства.