Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Идват все повече пациенти с Ковид-19

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие са 305, според данните на Единния информационен портал. А във ваксинационни пунктове в страната вече поставят от новата ваксина срещу вируса. Какъв е интересът към имунизацията и натоварени ли са общопрактикуващите лекари с нови пациенти?

„За съжаление, заболяемостта започва да расте бавно и полека. Има все повече и повече заболели от вирусни инфекции и правейки тестове се оказва, че много от тях са с Ковид. Добрата новина е, че минава много по-леко от предишните варианти, при който загинаха много хора“, коментира в ефира на Euronews PrimeTime д-р Станислав Иванов, който е общопрактикуващ лекар и кардиолог в болница „Лозенец“.

„Хората продължават да бъдат уплашени и предпочитат да се тестват дали това е Ковид или обикновена настинка“, каза още д-р Иванов.

„След като се ваксинирах, се разболях, но протече много леко. Това ме накара да се ваксинирам сега пак. Дори да не се предпазя изцяло и отново да се заразя, знам, че ще го изкарам много по-леко“, сподели пациентка.

Вижте във видеото.