Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ ЕАД

Д-р Десимира Миронова „В темпото на Кари“ за метаболитните заболявания и спорта

На 26 май 2023 г. от 09.00 ч. в аулата на УМБАЛ „Лозенец“ ще се проведе инициативата Клинични дни „Лозенец“ на тема „Метаболизъм и метаболитни заболявания“.

Повече за инициативата разказва ендокринологът д-р Десимира Миронова.

В рамките на събитието ще бъде открит Метаболитен център „Лозенец“ и ще бъдат представени презентации от водещи специалисти - ендокринолози, гастроентеролози, диетолози, психолози, рехабилитатори, свързани със затлъстяването, хранителните нарушения и придружаващите ги усложнения. На форума ще бъде изнесена и презентация от гост-лектор от НСА „Васил Левски“. Присъстващите ще чуят и личната история на пациент със захарен диабет тип І, постигнал завидни успехи в спорта на фона на добър контрол на заболяването. На събитието са добре дошли лекари, студенти, пациенти, всички, които се вълнуват от тази тематика.

В продължение на академичната част на форума от предходния ден, на 27 май 2023 г. от 09.00 ч., участниците в инициативата и всички желаещи от лечебното заведение (лекари, медицински сестри, рехабилитатори, администрация), пациенти, както и студенти от Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще се включат в традиционното съботно бягане на 5KM RUN в Южния парк като този ден бягането ще е с кауза – физическата активност като алтернатива на затлъстяването и нездравословния начин на живот.

Вижте цялото интервю във видеото.