Клиника по акушерство и гинекология

Началник: д-р Румяна Христова

Клиниката по акушерство и гинекология на УБ „Лозенец“ разполага с 6 легла. Основният предмет на дейност на клиниката е осъществяване на специализирана диагностична и лечебна акушер-гинекологична помощ на пациентите – бременни, които се нуждаят от болнично лечение и активно наблюдение, раждащи, както и на жените с гинекологична патология. Тук се оказва спешна медицинска помощ.

Клиниката работи по всички установени клинични пътеки на НЗОК, като бременността в Женската консултация се проследява след регистрация и избор на пакет по стандарт на УБ „Лозенец“.

В Клиниката по акушерство и гинекология и неонатологичното отделение работят лекари с висока квалификация във всички области на АГ, като проследяване на бременни с различни патологични състояния, фетална морфология, наблюдение на бременността, психопрофилактична подготовка за раждане, обезболяване на раждането и следродилни грижи.

В клиниката се извършват профилактични и диагностични дейности за добро репродуктивно и женско здраве, обхващащи детско-юношеска възраст, фертилитет и инфертилитет, профилактика на онко-гинекологични заболявания и тяхното лечение.

» Галерия

Новини

Позиция на Университетска болница „Лозенец“ по повод решението на министър-председателя Бойко Борисов

Ръководството и целият екип на Университетска болница „Лозенец“, преподавателите, студентите и специализантите изказват благодарност и признателност на министър-председателя Бойко Борисов за решението му да запази ...

» Още новини

Специалисти

Росица Митрова–Пеева
Клиника по педиатрия

» Виж всички специалисти

Често задавани въпроси

Галерия

» Всички галерии